Про технології захисту хмарної інфраструктури від DDOS-атак - Андрущак, Ігор Євгенович; Кошелюк, Віктор Андрійович (Stockholm, 2022)
У публікації розглянуто сучасні технології захисту хмарної інфраструктури від DDoS-атак, проаналізовано основні типи загроз, їх вплив на доступність сервісів та особливості реалізації атак у хмарних середовищах. Досліджено підходи до виявлення, запобігання та нейтралізації DDoS-атак із використанням механізмів фільтрації трафіку, балансування навантаження, автоматизованого масштабування ресурсів і спеціалізованих хмарних сервісів захисту. Обґрунтовано доцільність комплексного застосування сучасних технологій захисту для підвищення стійкості, безперервності функціонування та кібербезпеки хмарної інфраструктури.
Keywords: хмарна інфраструктура; DDoS-атаки; кібербезпека; захист мереж; балансування навантаження