Стилістика та художньо-виражальні засоби в дизайні кулінарних книг - Подолець, Олександра Віталіївна (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
Кваліфікаційна робота магістра присвячена дослідженню використання стилістичних та художньо-виражальних засобів у дизайні кулінарних книг. Адже правильне їх використання впливає не лише на візуальні чинники, а також ергономічні та покращує сприйняття. У першому розділі досліджено історіографію та розвиток кулінарних видань в різні періоди. У розділі 2 систематизовано класифікацію кулінарних видань, а також досліджено вплив художньо-виражальних засобів на сприйняття читачем. На основі досліджених результатів, у розділі 3 розглянуто використання різних стилей та дизайн рішень в оформленні кулінарних книг. Проаналізовано ергономічні особливості кулінарних видань. У розділі 4 описується дизайн-розробка кулінарної книги, а саме: складові частини об'єкта проектування, особливості формотворення об’єкта розробки, її функціональне призначення, а також матеріали, що використовуються у проекті та технологія виготовлення.
Keywords: художньо-виражальні засоби; дизайн; стилістика; кулінарні кники