Особливості формування об’єктів природно-заповідного фонду на території Волинської височини - Форманюк, Богдан Богданович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
У роботі розглянуто особливості формування об’єктів природно-заповідного фонду на території Волинської височини; проаналізовано природно-кліматичні умови регіону дослідження; досліджено об’єкти природно-заповідного фонду та його видове різноманіття рослинного світу; визначено особливості розвитку природно-заповідного фонду на досліджуваній території; охарактеризовано перспективи розвитку ПЗФ Волинської височини; сформульовано висновки та розроблено рекомендації.
Protected Area Formation Peculiarities in Volyn Upland
Keywords: ДЕРЕВОСТАН; ЛІСОВА РОСЛИННІСТЬ; ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНИЙ ФОНД; РІДКІСНІ ВИДИ; ЛІСОВА ЕКОСИСТЕМА; ОБ’ЄКТ ЗАПОВІДАННЯ