Фінансове управління грошовими потоками в системі забезпечення ліквідності та платоспроможності підприємства (на матеріалах ТзОВ «Транс-Імперія») - Романчук, Тамара Петрівна (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
Кваліфікаційна робота складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. У першому розділі кваліфікаційної роботи визначено сутність та характеристики грошових потоків підприємства. Визначено джерела формування та напрями розподілу грошових потоків, обґрунтовано їх роль у забезпеченні ліквідності та платоспроможності підприємства. У другому розділі кваліфікаційної роботи здійснено аналіз грошових потоків ТзОВ «Транс-Імперія» і доведено достовірність розроблених гіпотез: 1) ефективність фінансового управління грошовими потоками впливає на рівень ліквідності та платоспроможності підприємства; 2) рівень ліквідності і платоспроможності прямо впливає на здатність підприємства бути фінансово стійким; 3) ефективність фінансового управління грошовими потоками впливає на рівень ймовірності банкрутства підприємства. У третьому розділі кваліфікаційної роботи визначено та обґрунтовано напрями фінансового управління грошовими потоками ТзОВ «Транс-Імперія». Здійснено планування грошових потоків і показників ефективності їх формування та розподілу. У висновках узагальнено інформацію, відображену у трьох частинах роботи. Ключові слова: грошові потоки, ліквідність, платоспроможність, фінансове управління грошовими потоками, чистий грошовий потік.

Qualification work consists of an introduction, three parts, conclusions, a list of sources used and applications. The first section of the qualification work defines the essence and characteristics of the cash flows of the enterprise. The sources of formation and directions of distribution of cash flows are determined, their role in ensuring the liquidity and solvency of the enterprise is substantiated. In the second section of the qualification work, an analysis of the cash flows of «Trans-Empire» Ltd is carried out and the reliability of the developed hypotheses is proven: 1) the effectiveness of financial management of cash flows affects the level of liquidity and solvency of the enterprise; 2) the level of liquidity and solvency directly affects the ability of the enterprise to be financially stable; 3) the effectiveness of financial management of cash flows affects the level of probability of bankruptcy of the enterprise. In the third section of the qualification work, the directions of financial management of cash flows of «Trans-Empire» Ltd are determined and substantiated. Cash flows and indicators of the effectiveness of their formation and distribution are planned. The conclusions summarize the information reflected in the three parts of the work. Keywords: cash flows, liquidity, solvency, financial management of cash flows, net cash flow.
Financial management of cash flows in the system of ensuring liquidity and solvency of the enterprise (based on the materials of «Trans-Empire» Ltd.).
Keywords: грошові потоки; ліквідність; платоспроможність; фінансове управління грошовими потоками; чистий грошовий потік