Організація обліку та оподаткування експортних операцій на деревообробних підприємствах - Проц, Тетяна Анатоліївна (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
У першому розділі розглянуто економічну сутність експортних операцій, досліджено нормативно-правове забезпечення обліку і оподаткування експортних операцій, проаналізовано особливості діяльності підприємств деревообробної галузі та їх вплив на організацію облікового процесу таких підприємств. У другому розділі оцінено основні тенденції діяльності деревообробної галузі України, розглянуто порядок організації обліку експортних операцій у підприємствах даного сектору, висвітлено особливості оподаткування експортних операцій деревообробних підприємств. У третьому розділі наведено шляхи вдосконалення організації облікового процесу експортних операцій та оптимізації оподаткування в підприємствах деревообробної галузі України.
Organization of accounting and taxation of export operations at woodworking enterprises
Keywords: експортні операції; податок на додану вартість; деревообробні підприємства; податкова накладна; відшкодування ПДВ