Організація обліку і оподаткування ПДВ на деревообробних підприємствах - Борійчук, Світлана Сергіївна (Луцьк : ЛНТУ, 2024)
У першому розділі розглянуто економічну сутність поняття податку на додану вартість, досліджено нормативно-правове забезпечення обліку і оподаткування операцій з ПДВ, проаналізовано особливості діяльності підприємств деревообробної галузі та їх вплив на організацію облікового процесу таких підприємств. У другому розділі оцінено основні тенденції діяльності деревообробної галузі України, розглянуто порядок організації обліку ПДВ у підприємствах даного сектору, висвітлено особливості оподаткування ПДВ деревообробних підприємств. У третьому розділі наведено шляхи вдосконалення організації облікового процесу ПДВ та оптимізації оподаткування в підприємствах деревообробної галузі України.
Organization of VAT accounting and taxation at wood industry
Keywords: непрямі податки; податок на додану вартість; деревообробні підприємства; податкова накладна; відшкодування ПДВ