УПРАВЛІННЯ ЕКСПОРТНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ПІДПРИЄМСТВА ТОВ «ТРІУМФ В М» - Боровик, Ірина Святославівна (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
Метою магістерської роботи є дослідження та аналіз управління експортним потенціалом підприємства та пошук шляхів розвитку експортної діяльності. Об’єктом дослідження є експортний потенціал підприємства ТОВ «Тріумф В М». Предметом дослідження є зовнішньоекономічна діяльність підприємства ТОВ «Тріумф В М». У процесі написання магістерської роботи було досліджено і проаналізовано управління експортним потенціалом підприємства за матеріалами ТОВ «Тріумф В М» , а також визначено шляхи розвитку експортної діяльності». Розкрито сутність експортного потенціалу. Досліджено фактори, які впливають на експортний потенціал підприємства. Визначено методичне забезпечення оцінки експортного потенціалу підприємства. Проаналізовано управління експортним потенціалом підприємств в сучасних умовах. Охарактеризовано господарську діяльність та зовнішньоекономічні операції ТОВ «Тріумф В М». Оцінено експортний потенціал підприємства. Визначено шляхи розвитку експортного потенціалу підприємства. Розглянуто стратегії планування ЗЕД. Основні наукові результати дослідження отримані на основі використання загальнонаукових методів теоретичного узагальнення, порівняння, групування, методів комплексного та структурного аналізу, синтезу, моделювання, уявного експерименту. Практичне значення одержаних результатів дослідження полягає в тому, що сформульовані в магістерській роботі теоретичні положення, результати і висновки можуть бути використані: - у науково-дослідницькій сфері – для проведення подальших наукових досліджень питань стратегічних шляхів розвитку експортного потенціалу підприємств в контексті зовнішньоекономічних відносин; - у нормотворчій діяльності – для вдосконалення законодавства України у напрямках залучення ефективного розвитку експорту вітчизняних підприємств; - у навчальному процесі – під час підготовки підручників і навчально-методичних посібників з міжнародних економічних відносин.
Keywords: експорт; експортний потенціал; деревообробне підприємство; деревні гранули; фактори впливу; зовнішньоекономічна діяльність