Розрахунок і вибір оптимальних параметрів гідростатичних опор шпинделя - Лучковський, Станіслав Миколайович (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
Робота присвячена питанням визначення енергетичних і навантажувальних характеристик шару мастила плоскої замкнутої гідростатичної опори з дренажними канавками. Автоматизовано процес проектування, оптимізації та прогнозування параметричної надійності за допомогою статистичних методів тестування. Робота присвячена питанням визначення енергетичних і навантажувальних характеристик шару мастила плоскої замкнутої гідростатичної опори з дренажними канавками. Автоматизовано процес проектування, оптимізації та прогнозування параметричної надійності за допомогою статистичних методів тестування.

The work is devoted to the issues of determining the energy and load characteristics of the lubricating layer of a flat closed hydrostatic support with drainage grooves. The process of designing, optimizing and predicting parametric reliability using statistical testing methods is automated.
Calculation and selection of optimal parameters of spindle hydrostatic bearings
Keywords: підшипники; надійність; автоматизація; прогнозування; навантажувальні та енергетичні характеристики