Мехатронні та робототехнічні системи - Поліщук, Микола Миколайович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
Самостійна робота. Сучасний етап розвитку науки та техніки характеризується стрімким впровадженням інтелектуальних технологій в усі сфери діяльності людини. Особливу роль у цьому процесі відіграють мехатронні та робототехнічні системи, які об'єднують механіку, електроніку, комп'ютерні технології та системи управління в єдину інтегровану інженерну платформу. Знання у цій галузі є необхідними для майбутніх фахівців, які мають володіти міждисциплінарними компетенціями для розв’язання складних інженерних задач. Метою методичних вказівок є надання студентам чітких орієнтирів щодо організації самостійної роботи, формування у них здатності до самонавчання, розширення теоретичних знань і набуття практичних навичок з аналізу, синтезу та моделювання мехатронних і робототехнічних систем. Запропоновані завдання враховують зміст навчальної програми, відповідають сучасному рівню науково-технічного прогресу та спрямовані на розвиток творчого мислення студентів.
Keywords: Мехатронні та робототехнічні системи