Логістичне забезпечення зовнішньоекономічної діяльності підприємства (на матеріалах промислових підприємств України) - Шульга, Марина Сергіївна (Луцьк : ЛНТУ, 2024)
Аналіз логістичного забезпечення зовнішньоекономічної діяльності промислових підприємств України виявив двоякий характер його ефективності залежно від обраного методу дослідження: аналіз Індексу логістичної ефективності демонструє обмежений рівень розвитку логістичного середовища, метод інтегрального оцінювання ‒ задовільний рівень його поточного стану. Встановлено, що логістичне забезпечення є невіддільним чинником розвитку зовнішньоекономічної діяльності промислових підприємств в кризових умовах. З метою удосконалення логістичного забезпечення зовнішньоекономічної діяльності промислових підприємств України запропоновано на основі загальних результатів досліджень промислової експортно-імпортної активності, факторного аналізу та прогностичних даних, розробити крос-секторальну стратегію розвитку логістичного забезпечення, та Дорожню карту її реалізації.

The analysis of logistics support for the foreign economic activity of industrial enterprises of Ukraine revealed a dual nature of its efficiency depending on the chosen research method: the analysis of the Logistics Performance Index demonstrates a limited level of development of the logistics environment, the integral evaluation method shows a satisfactory level of its current state. It was established that logistics support is an inseparable factor in the development of foreign economic activity of industrial enterprises in crisis conditions. In order to improve the logistical support of the foreign economic activity of industrial enterprises of Ukraine, it is proposed to develop a cross-sectoral strategy for the development of logistics support and a Roadmap for its implementation based on the general results of studies of industrial export-import activity, factor analysis and prognostic data.
Keywords: логістичне забезпечення; зовнішньоекономічна діяльність підприємства; промислові підприємства; ефективність логістичного забезпечення; експорт; Україна