Підвищення якості управління технологічними процесами маркетингових комунікацій у готельно-ресторанних комплексах - Сидорук, Світлана Володимирівна; Матвійчук, Людмила Юріївна; Подоляк, Володимир Миколайович (My University, 2024)
Основним структурним важелем впливу на процес управління маркетинговими комунікаціями у підпри-ємствах готельно-ресторанного бізнесу є концепція інтегрованих маркетингових комунікацій, організована за вер-тикальним принципом. Синергічний ефект досягається не лише через органічне поєднання різних елементів системи маркетингових комунікацій, але й через створення багаторівневої комунікаційної взаємодії між суб’єктами готель-но-ресторанної справи та потенційними споживачами з урахування сучасних технологічних процесів. Маркетингові технології відіграють важливу роль у створенні бренду фірми та її продуктів або послуг, пропонованих готелем чи рестораном, для потенційних клієнтів. У готельно-ресторанному бізнесі успіх закладу часто визначається його ре-путацією. Позитивний імідж в суспільстві сприяє збільшенню заповнюваності номерів і підвищенню прибутковості. Технологічні процесу у сфері готельно-ресторанного бізнесу являють собою систему наукових знань, що включає фор-мування відповідних етапів, переліку конкретних операцій, методів і дій, які виконують маркетингові фахівці з метою підвищення ефективності роботи підприємств сфери Horeca. Це досягається насамперед через якісне управління кон-курентоспроможними послугами сфери гостинності, своєчасне виведення їх на ринок та налагодження довготрива-лих взаємин із клієнтами.

The main structural lever of influence on the process of marketing communications management in hotel and restaurant enterprises is the concept of integrated marketing communications, organized according to the vertical principle. The synergistic effect is achieved not only through the organic combination of various elements of the marketing communications system, but also through the creation of multi-level communication interaction between the subjects of the hotel and restaurant business and potential consumers, taking into account modern technological processes. Marketing technologies play an important role in creating a brand of the company and its products or services offered by the hotel or restaurant for potential customers. In the hotel and restaurant business, the success of an institution is often determined by its reputation. A positive image in society contributes to an increase in room occupancy and increased profitability. Technological processes in the hotel and restaurant business are a system of scientific knowledge that includes the formation of relevant stages, a list of specific operations, methods and actions performed by marketing specialists in order to increase the efficiency of the work of Horeca enterprises. This is achieved primarily through high-quality management of competitive hospitality services, their timely introduction to the market and the establishment of long-term relationships with customers.
Improving the quality of management of technological processes of marketing communications in hotel and restaurant complexes
Keywords: якість; управління; технологічний процес; маркетингові комунікації; готель; ресторан; комплекс; гість