Математичні та цифрові моделі й методи в оцінці ефективності та оптимізації логістичних рішень - Кривов’язюк, Ігор Володимирович; Бурбан, Олександр Вікторович (Вінниця : Європейська наукова платформа, 2025)
В статті узагальнено методичні підходи, які застосовуються в аналізі та оцінці ефективності, а також оптимізації логістичних рішень. Здійснено порівняльний аналіз використання математичних і цифрових моделей та методів в аналізі та оцінці ефективності логістичних рішень підприємств. Проаналізовано методи оптимізації логістичних процесів і рішень підприємств. Визначено сучасні напрямки оптимізації логістичних процесів і рішень за результатами аналізу та оцінки використання математичних і цифрових моделей та методів.

The article summarizes methodical approaches used in the analysis and evaluation of efficiency, as well as optimization of logistics solutions. A comparative analysis of the use of mathematical and digital models and methods in the analysis and evaluation of the effectiveness of logistics solutions of enterprises was carried out. Methods of optimizing logistics processes and enterprise solutions are analyzed. Modern directions of optimization of logistics processes and solutions based on the results of analysis and evaluation of the use of mathematical and digital models and methods have been determined.
Mathematical and digital models and methods in evaluating the effectiveness and optimization of logistics solutions
Keywords: математичні моделі; цифрові технології; логістичні процеси; логістичне рішення; підприємство