Удосконалення конструкції токарно-револьверного верстата - Грибок, Назарій Олександрович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
Робота присвячена питанням модернізації вузлів токарно-револьверного верстата, зокрема, системи розмірного підналагодження. Було здійснено огляд стану, вивчено перспективні шляхи модернізації, а також визначено основні принципи та методологічні підходи для підвищення загального технічного рівня верстатів такого типу. Особливу увагу приділено розробці системи автоматичного розмірного підналагодження для токарно-револьверного обладнання. Розроблена графічна частина та технологічна документація

The work is devoted to the issues of modernization of turret lathe components, in particular, the dimensional adjustment system. A state review was carried out, promising ways of modernization were studied, and the main principles and methodological approaches for improving the overall technical level of machines of this type were determined. Special attention was paid to the development of an automatic dimensional adjustment system for turret lathe equipment. The graphic part and technological documentation were developed
Improving the design of a turret lathe
Keywords: токарно-револьверний верстат; револьверна головка; різцетримач; оправка; черв’ячне колесо