Дихавка О.О. Шляхи зміцнення фінансової стійкості приватних структур в умовах нестачі фінансових ресурсів (на матеріалах підприємств сфери ритейлу) - Дихавка, Олександр Олександрович (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
Кваліфікаційна робота складається із вступу, трьох частин, висновків, списку використаних джерел та додатків. У теоретичній частині досліджено особливості зміцнення фінансової стійкості приватних структур в умовах нестачі фінансових ресурсів. Аналітична частина спрямована на оцінку фінансових показників підприємств сфери ритейлу. В першу чергу досліджуються показники фінансової стійкості підприємств-ритейлерів та підприємств, що допомагають їм будувати бізнес. Крім того, доведено такі гіпотетичні твердження: гіпотеза 1 – активи підприємства сфери ритейлу практично повністю обумовлені власним капіталом підприємства; гіпотеза 2 – необоротні активи підприємства сфери ритейлу практично не обумовлені довгостроковими зобов’язаннями підприємства; гіпотеза 3 – запаси підприємства сфери ритейлу зовсім не обумовлені нерозподіленим прибутком підприємства. У проєктній частині проведено SWOT-аналіз фінансової стійкості підприємств сфери ритейлу. Також запропоновано бізнес-план проєкту, що дозволить покращити фінансову стійкість підприємства сфери ритейлу. Висновки узагальнюють інформацію, відображену в попередніх розділах.

The qualification work consists of an introduction, three parts, conclusions, a list of used sources and appendices. The theoretical part examines the peculiarities of strengthening the financial stability of private structures in the conditions of a lack of financial resources. The analytical part is aimed at evaluating the financial indicators of enterprises in the retail sector. First of all, indicators of financial stability of retail enterprises and enterprises that help them build business are investigated. In addition, the following hypothetical statements have been proven: hypothesis 1 – the assets of a retail enterprise are almost entirely determined by the enterprise’s own capital; hypothesis 2 – non-current assets of a retail enterprise are practically not conditioned by the enterprise’s long-term liabilities; hypothesis 3 – the reserves of the retail enterprise are not determined by the retained earnings of the enterprise at all. In the project part, a SWOT analysis of the financial stability of retail enterprises was carried out. A business plan for the project is also proposed, which will improve the financial stability of the retail enterprise. The conclusions summarize the information presented in the previous sections.
Keywords: фінансова стійкість; приватні структури; фінансові ресурси; сфера ритейлу; рентабельність; прибуток