Управління інформаційною безпекою підприємства в умовах кіберзагроз: сучасні виклики та механізми протидії - Кравчук, Ірина Миколаївна (My University, 2026)
У статті досліджено сучасні виклики забезпечення інформаційної безпеки суб’єктів підприємницької діяльності в умовах цифровізації економіки та зростання кількості кіберзагроз. Обґрунтовано значення інформаційної безпеки як важливої складової економічної безпеки підприємства. Визначено основні загрози інформаційним ресурсам підприємства, серед яких несанкціонований доступ до даних, кібератаки, витік конфіденційної інформації, фішингові атаки, шкідливе програмне забезпечення та людський фактор.
Keywords: інформаційна безпека; суб’єкти господарювання; управління інформаційними ризиками; цифровізація бізнесу