Роботизована мобільна платформа з автономною навігацією на базі Raspberry Pi - Митчик, Максим Петрович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
У кваліфікаційній роботі бакалавра розроблено роботизовану мобільну платформу з автономною навігацією на базі Raspberry Pi. Проаналізовано сучасні роботизовані платформи та алгоритми автономної навігації й уникнення перешкод, обґрунтовано вибір апаратних компонентів, зокрема мікрокомп’ютера, сенсорів і виконавчих механізмів. Реалізовано апаратну та програмну частини системи, налаштовано програмне середовище Python і розроблено алгоритми автономного керування рухом. Проведено тестування платформи та оцінено ефективність її роботи в умовах експериментального середовища.

The bachelor’s qualification thesis presents the development of a robotic mobile platform with autonomous navigation based on Raspberry Pi. Modern robotic platforms and algorithms for autonomous navigation and obstacle avoidance are analyzed, and the selection of hardware components, including the microcomputer, sensors, and actuators, is justified. The hardware and software parts of the system are implemented, the Python software environment is configured, and autonomous motion control algorithms are developed. The platform is tested, and its operational efficiency under experimental conditions is evaluated.
Keywords: робототехніка; мобільна платформа; автономна навігація; Raspberry Pi; сенсорні системи; мікроконтролер; Python