Електронна бібліотека на Python для iOS та Android - Єрмакова, Софія Русланівна (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
У кваліфікаційній роботі розроблено електронну бібліотеку для мобільних платформ iOS та Android на основі Python і фреймворку Kivy. У першому розділі проаналізовано актуальність теми, можливості Python для мобільної розробки, особливості електронних бібліотек та вимоги до інтерфейсу користувача. Другий розділ присвячено проєктуванню архітектури застосунку, структури даних, логіки роботи системи та дизайну інтерфейсу. Описано реалізацію основних функцій: каталог книг, пошук, персональна бібліотека, авторизація користувачів. У третьому розділі наведено практичну реалізацію застосунку з локальною базою даних SQLite, підтримкою сканування та пошуку книг, проведено тестування кросплатформної роботи на Android і iOS. Проведено аналіз ефективності функціоналу та визначено перспективи розвитку.

The qualification work presents the development of an electronic library mobile application for iOS and Android platforms using Python and the Kivy framework. The first chapter analyzes the relevance of the topic, Python capabilities for mobile development, specifics of electronic libraries, and user interface requirements. The second chapter focuses on designing the application architecture, data structure, system logic, and user interface, covering core features such as a book catalog, search, personal library, and user authentication. The third chapter presents the practical implementation of the application with a local SQLite database, support for book scanning and search, and cross-platform testing on Android and iOS. The functionality is evaluated, and potential development directions are discussed.
Keywords: електронна бібліотека; мобільний застосунок; Python; Kivy; iOS; Android; кросплатформна розробка; цифрові книги