Проєктування салонів краси: історія, типологія та дизайн-особливості - Гелім, Дарина Василівна (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
У кваліфікаційній роботі магістра зосереджено увагу на розробці салону краси, що базується на вивченні історії, типології та дизайну цих закладів, оскільки сучасне суспільство ставить високі вимоги до зовнішнього вигляду та самопочуття людини. Під час дослідження важливого аспекту створення сучасного салону краси, я звернулася до історії цієї сфери, аналізуючи етапи розвитку від давніх часів до сучасності. Моє дослідження охопило історію перших салонів, а також охопило різні історичні періоди, включаючи середньовіччя, ренесанс і XX століття. Поєднуючи знання із сучасними тенденціями, вивчено типологію сучасних салонів краси, виділяючи медичні, іміджеві та СПА-салони. Проведено аналіз предметного наповнення та засобів формотворення просторів салонів, що дозволив розробити ефективний дизайн-проєкт. Успішний дизайн інтер'єру салону краси - це не тільки естетичний аспект, але і практичний, що сприяє психологічному комфорту клієнтів та підвищує ефективність роботи персоналу. Отримайте дані, дозволили створити власний унікальний дизайн інтер'єру салону краси. Показує, яких принципів і правил необхідно виконувати при оформленні інтер'єру салону. Забезпечення різноманітних завдань шляхом проектування інтер’єру з урахуванням усіх ергономічних, протипожежних, санітарно-гігієнічних, світлотехнічних, декоративних та естетичних вимог до принципу оформлення приміщення, основні ознаки якого показано на прикладі дизайн-проекту інтер’єру салону краси.
Keywords: дизайн інтер'єру салону краси; проектування; зонування