Облік і контроль розрахунків за податком на додану вартість на підприємствах видавничої галузі - Бродович, Наталія Юріївна (Луцьк : ЛНТУ, 2023)
У першому розділі досліджено суть поняття «податок на додану вартість», проведено бібліометричний аналіз наукових проблем обліку і контролю розрахунків за податком на додану вартість, охарактеризовано нормативно-правове регулювання обліку та контролю розрахунків з ПДВ, розглянуто зарубіжний досвід обліку розрахунків за податком на додану вартість. У другому розділі проведено статистичну та порівняльну оцінку діяльності підприємств видавничої галузі України, охарактеризовано особливості обліку та контролю розрахунків за податком на додану вартість. У третьому розділі надано пропозиції по вдосконаленню організації обліку і контролю розрахунків з ПДВ, удосконалено облікову політику в частині ПДВ, запропоновано плани-графіки щодо розрахунків з ПДВ, розроблено внутрішні документи для здійснення контролю розрахунків за податком на додану вартість, запропоновано розробляти бюджети розрахунків з ПДВ з метою ефективного управління підприємством.
Accounting and control of VAT at enterprises of the publishing industry
Keywords: податок на додану вартість; розрахунки за податком на додану вартість; облік; контроль; підприємства видавничої галузі