Мережеве сховище на основі Raspberry Pi - Прокопенко, Віталій Сергійович (Луцьк : ЛНТУ, 2025)
У роботі розглянуто створення системи мережевого сховища на базі Raspberry Pi: обґрунтовано актуальність теми, проаналізовано існуючі рішення та можливості використання Raspberry Pi і мережевих сховищ, обрано та досліджено засоби розробки, включно з компонентами Raspberry Pi, видами накопичувачів і форматами зберігання даних, а також технологіями доступу через локальну мережу та інтернет. Реалізовано проектування та налаштування пристрою, локальної мережі і відкриття доступу до Інтернету, а також визначено можливості подальшого вдосконалення системи.

The work addresses the development of a network storage system based on Raspberry Pi: the relevance of the topic is justified, existing solutions and the potential of Raspberry Pi and network storage are analyzed, the development tools are selected and examined, including Raspberry Pi components, types of storage devices and data formats, as well as technologies for access via local network and the Internet. The design and configuration of the device, local network setup, and Internet access are implemented, and further opportunities for system improvement are identified.
Keywords: мережеве сховище; NAS; Raspberry Pi